Bevorder de getrouwheid van uw klanten door een vereenvoudigde logistieke terugzending

Op de dag van vandaag moet elke e-shop zijn klanten de mogelijkheid bieden produkten terug te zenden. Het is een onmisbaar middel om uw klanten te verleiden en behouden.

Mondial Relay beheerst de Reverse Logistic sinds geruime tijd en stelt oplossingen voor afgestemd op uw noden.

Icon -logistiqueretour -01

AAN U DE KEUZE VAN DE JUISTE FORMULE

Img -logistiqueretour -01

Ons systeem is flexibel en past zich aan in functie van elke e-commerce site. U beslist : terugzenden via self-service (uw klant drukt zelf zijn etiket af via onze website), vooraf geprint retouretiket, meegezonden met uw pakje of terugzending na uw toestemming (uw dienst na verkoop maakt zelf het etiket aan en verstuurt dit naar de klant via mail). 

Volgens de aard van de terug te sturen goederen (licht of groot volume), kan u uw klanten ook voorstellen de goederen rechtstreeks in hun Mondial Relay Afhaalpunt in te leveren of deze thuis op afspraak te laten ophalen.

Icon -logistiqueretour -02

gratis of betalende terugzendingen

In functie van uw commerciële feeling, kan u zelf bepalen of deze terugzending voor uw klanten al dan niet gratis is. De kwaliteit van de aangeboden dienst door Mondial Relay is identiek.

Icon -logistiqueretour -03

EEN STRIKT TRACEERBAAR RETOURPROCES

Img -logistiqueretour -02

Net zoals bij de levering van pakjes, zijn wij even streng voor de terugzending van pakjes wanneer deze worden verstuurd door de consument. Ons systeem is eenvoudig en streng : bij elke stap van het process, wordt het pakje gescand.

Zodra het pakje wordt afgeleverd in een Mondial Relay Afhaalpunt of wordt opgehaald aan huis, wordt dit door de handelaar of chauffeur gescand. Vanaf dit ogenblik kan u de afgelegde weg volgen tot aan de terugkeer op de door u bepaalde locatie.

Icon -logistiqueretour -04

Twee informatica oplossingen voor de opvolging van het pakje

Ofwel volgt u het pakje op via het klantenextranet van Mondial Relay.Ofwel heeft u liever dat de gegevens rechtstreeks worden verzonden naar uw informaticasysteem. In dit geval, zal onze IT-afdeling voorafgaand samen met u de mogelijkheden voor datatransmissie hebben gevalideerd.

Contacteer ons voor een vrijblijvend onderzoek

Veuillez patienter